Egy irodai patkány túlélőshowja a home office dzsungelében

Távmunka patkány

Távmunka patkány

Az első elbocsátás

2020. március 18. - HomeOfficeRAT

save.jpg

Kaptam néhány levelet, hogy milyen erkölcstelen mocsok vagyok, egy norbiba oltott disznófejű puzsér, aki csak öncélúan szórakozik ebben a nehéz helyzetben és a legnagyobb szükség idején aláássa a párkapcsolatok szentségét, mert szeretőtartással viccelődök és baszok leírni, hogy kellene ezt a karantén idején csinálni.

Sajnos én magam túl lusta vagyok ahhoz, hogy egynél több partnerrel építsek ki testi vagy testi-lelki, romantikus alapokon nyugvó kapcsolatot, így, ha esetleg a T. Olvasóknak vannak ötletei, azokat szívesen fogadom és közzéteszem.

Ma viszont a tegnap történtekre akarok reagálni, ugyanis a kialakuló válságban megtörtént nálunk az első elbocsátás.

A hétfői katasztrofális első webes meeting után a Főnök - akit azóta csak Brokátsárkány néven emlegetnek a titkos Skype csoportok mélyén, utalva a női fésülködőköpenyre, amiben kompromittálta magát és a Távmunka Bizottságot, -   felelőst keresett, és természetesen meg is találta.

A Brokátsárkány szerint a felelős természetesen az IT, első sorban pedig a Herceg, aki a rendszer kiépítésével és tesztelésével volt megbízva (erről a Herceg nem tudott), és aki szerinte szándékosan elszabotálta a meetinget.

- A nehéz idők nehéz döntéseket igényelnek. A válság farkasa már Róma kapuja alatt üvölt, a hunok buzogányai lesújtanak falainkra! Nem engedhetjük meg magunknak az olyan kirívó fegyelmezettlenségeket és hibákat, mint amit B. Géza elkövetett. Nagyon fáj, hogy a súlyos kötelezettségszegés miatt azonnal meg kell válnunk egy kollégától, de meghozom ezt az áldozatot a csapatért és a cégért.” – sajnálkozott körlevélben a Brokátsárkány.

- Ki a fasz a b geza? – írta Dínó Skypeon amikor elolvasta a levelet.

- a herceg becsuletes neve

- lol nem tudtam hogy van becsülete meg neve

- Szóval a Hercegnek annyi – gondoltam. Sok kollégával fog ez megtörténni a következő hónapokban, ráadásul pont egy jó havert kell elveszíteni. Ez soha sem könnyű, bár sokkal jobb, hogy én gondolom ezt a Hercegről és nem ő rólam.

Ráírtam, hogy mennyire gáz ez az egész, de visszaírt, hogy ne aggódjak, nincsen még kőbe vésve semmi, és hogy kell-e mp4-ben a meeting, mert a rögzítés be volt kapcsolva. Mindjárt el is küldte a Főnököt, ahogy zöld szépségmaszkban és női köntösben kétségbeesetten csapkodja a billentyűzetet.

Tényleg nem volt minden kőbe vésve.

- nefossatok – írta a Herceg délután. – sz ildi szólt hogy bizonytalan ideig nem tudnak kirugni mert a szabályzat szerint szemelyesen kell atvennem a papirokat meg alairnom es minden papir bent van a hr-en a hr viszont nincs bent es nem is akarnak bemenni ugyhogy nem tudnak kirugni a szabalyok miatt

- majd megvaltoztatjak a szabalyokat es kirugnak elektronikusan – válaszoltam.

- azt nem lehet a szabalyzat megvaltoztatasat is szabalyzat szabalyozza, azt se tudjak modositani mert ala kellene irniuk a modositasi bizottsagi jegyzokonyveket meg a tobbi szart es kellenek tanuk a hitelesseghez

- majd alairjak elektronikusan webex elott, tavaly volt a digitalis alairasos projekt van digitalis alairas

- az en projektem volt de nem csinaltam semmit lofasz van nem digitalis alairas lol

A tanulság ebből az, hogy a projektek végtelen elhúzása és a munka elkerülése maga az élet az irodai patkány számára. Ahogy a taoista Micimackó dalolta: 

Az út Menés.

A tett Tevés.

Az nem kevés, ha mész, az Út.

 Na, haladjunk, menjünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavmunkapatkany.blog.hu/api/trackback/id/tr5715532632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása